Referenties

Referenties

Onze zoon komt sinds februari 2013 maandelijks bij het logeerhuis. Daaraan voorafgaand hebben we de open dag op de locatie in Hilvarenbeek bezocht.

Hij voelde zich direct op zijn gemak en wilde eigenlijk al meteen blijven slapen. Bij de Vrouwenmantel kan hij zichzelf zijn. Hij wordt in zijn waarde gelaten en wordt gestimuleerd om alledaagse en bijzondere ervaringen op te doen. We vinden het fijn dat er veel oog is voor persoonlijk contact. Door de kleinschaligheid is er voldoende aandacht voor iedereen.

Regelmatig vraagt hij wanneer hij weer naar Barbara mag. Tegen dat het bijna zo ver is, telt hij de nachten die nog geslapen moeten worden. Na afloop geniet hij na van alle belevenissen, meestal aan de hand van de foto’s die we toegestuurd krijgen. Zo krijgen wij ook een inkijkje in de activiteiten, de sfeer en het harmonieuze samenzijn van het vaste clubje logées. Hij geniet met volle teugen. Alles wat gemaakt wordt of gevonden is in het bos, komt mee naar huis.

De kleinschaligheid van het logeerhuis en de persoonlijke, warme en hartelijke sfeer in de weekenden en tijdens de actieve zaterdagen, de variatie aan bezigheden, de rust en de ruimte, zorgen voor een veilige en vertrouwde plek om te groeien, te leren en te zijn.

Wilma van Oirschot

Onze dochter Sanne logeert sinds 2005 bij Barbara. In het begin, samen met een ander meisje, bij Barbara thuis toen het nog geen ”Logeerhuis de Vrouwenmantel” heette en er nog maar 2 kinderen kwamen.

Later kwamen er kinderen bij en “verhuisde” het logeerhuis naar Vught op een prachtige locatie. Sanne logeert nu al weer enkele jaren met dezelfde groep zo’n 8 à 10 weekenden per jaar en soms een vakantieweek. Het is een warm en veilig 2de thuis voor Sanne.

Barbara heeft een groot hart, een giga verantwoordelijkheidsgevoel en zij is pedagogisch zeer goed onderlegd. Zij kijkt naar elk kind afzonderlijk en naar de groep in zijn geheel.

Sanne gaat graag, zij heeft ook veel geleerd  zoals breien en haken, maar ook met anderen omgaan, wel eens wat moeten doen waar je niet zoveel zin in hebt, rekening houden met elkaar. Voor Sanne komt er een einde aan het logeren, omdat zij volgend jaar begeleid gaat wonen. Ook hiervoor is het goed geweest.

Maar sowieso: even los komen van haar ouders en wij als ouders van onze dochter. Ik kan iedereen aanraden om zijn/haar kind bij Barbara te laten logeren.

Jet Hendrickx